Afscheid vader Harrij Sterenberg

 

Op zaterdag 7 april 2018 heeft de Landelijke Instelling Pokrof een dag georganiseerd om in dankbaarheid afscheid te nemen van vader Harrij Sterenberg, die per 13 december 2017 met emeritaat is gegaan.

De dag begon met de viering van de Goddelijke Liturgie in de kerk waar vader Harrij tot priester is gewijd: de Sint Antoniuskathedraal in Breda. Hoofdcele­brant was archimandriet vader Johan Meijer, concelebranten waren naast vader Harrij een vijftal priestercollega’s vanuit het hele land en 4 diakens. Verder werd assistentie verleend door 4 acolieten, 2 lectoren, een dirigente en een gelegenheidskoor van circa 40 zangers en zangeressen afkomstig uit de verschillende Byzantijnse gemeenschappen van Nederland. En niet te vergeten de groep van kosters en opbouwers.

Het is een feestelijke en indrukwekkende viering geworden, dankzij de inzet van alle betrokkenen voor, tijdens en na de dienst. We zijn hen allen grote dank verschuldigd.

Aansluitend was er voor zo’n 200 man een uitgebreide lunch in Hotel-Restaurant Princeville in Breda.
Op verzoek van vader Harrij werden er geen toespraken gehouden. Iedereen kon persoonlijk van hem afscheid nemen waarbij allen van hem de zegen ontvingen.