Gospodi, pomiluj

We vragen uw aandacht en gebed voor:

De heer  Henricus (Sascha) Ambrosius Teunissen, dirigent van het Maastrichts Slavisch Koor, overleden 24 februari 2019.  De begrafenisdienst heeft plaats gevonden op zaterdag 2 maart om 11:00 uur in de Oekraïens Orthodoxe kerk Heilige aartsengel Michaël Archistrateeg gelegen aan de Hulshagenstraat 69 te Genk(B). Aansluitend is hij in besloten kring begraven.

Mevrouw Tamara van Leeuwen – Kolistschuk, overleden 22 januari 2019, vanaf het eerste uur trouw lid van de Haagse gemeenschap.
De begrafenisdienst is gehouden in de kapel van de begraafplaats Sint Barbara, St. Barbaraweg 6, Den Haag (Binkhorst), op maandag 28 januari om 13.00 uur, waarna aansluitend de begrafenis heeft  plaats gevonden op genoemde begraafplaats.

Mevrouw Josephina (Jos) Christina Maria Teunissen – van Lith, overleden 8 december 2018, echtgenote van Sascha Teunissen, dirigent van het Maastrichts Slavisch Koor.
De begrafenisdienst heeft plaats gehad op zaterdag 15 december om 11:00 uur in de Oekraïens Orthodoxe kerk Heilige Michaël Archistrateeg gelegen aan de Hulshagenstraat te Genk(B).
De begrafenis vond aansluitend plaats op de algemene begraafplaats ‘Tongerseweg’, ingang Javastraat te Maastricht.

De heer Tiemen de Boer, overleden 2 september 2018, echtgenoot van Monique de Boer – Pomarelle,  dirigente van het Eindhovens Byzantijns Koor.
De crematie vond plaats op zaterdag 9 september in Venray.

Mevrouw Hetty Satink-Makkinga, overleden dinsdag 16 januari 2018, partner van Balth Wittgen, bestuurslid van de Hengelose gemeenschap Wladimir.
De dankdienst voor haar leven werd gehouden op zaterdag 20 januari in de Oude Blasius te Delden.
Daarna heeft de crematie  in besloten kring plaatsgevonden.

Mevrouw Marienel  Tobé – Swan, overleden woensdag 3 januari 2018, echtgenote van vader diaken Wim Tobé.
De uitvaartdienst uit dankbaarheid voor haar leven heeft plaatsgevonden op dinsdag 9 januari in de St. Antoniuskathedraal aan de St. Jansstraat te Breda.  Aansluitend is Marienel ter ruste gelegd op de begraafplaats “Zuylen” te Breda.

De heer Dick Lijten, overleden dinsdag 2 januari 2018.
Hij was lid van het Slavisch Byzantijns Koor Eindhoven en gemeenschapslid van Gruzinskaja. Ook was hij lid van het Maastrichts Slavisch Koor.
De plechtige uitvaartdienst vond plaats in de St. Martinuskerk te Heeze waarna hij werd begraven in het familiegraf.

Mevrouw Toos Camps-Vriens, overleden 15 december 2017. Zij was lid van de Eindhovense gemeenschap van de Alheilige Moeder Gods Gruzinskaja en oud-koorlid van het koor van Eindhoven.
De uitvaartdienst vond plaats op 22 december in de H. Brigida-kerk te Geldrop. Aansluitend is zij in besloten familiekring ter aarde besteld.

De heer Henk Zonderland, overleden vrijdag 22 september 2017. Henk was vele jaren dirigent van het Delfts Byzantijnse Koor.
Daarnaast was hij dirigent van het koor van de Orthodoxe Parochie Maria Magdalena te Den Haag.
De afscheidsdienst vond plaats op vrijdag 29 september in de aula van Meerbloemhof, Buytenparklaan 1 in Zoetermeer.
Aansluitend is hij begraven op de Algemene Begraafplaats op bovengenoemd adres.

Mevrouw Hendrika Allegonda Maria Sarolea – Aka, overleden zaterdag 10 juni 2017. Tante Riek was lid van de Eindhovense gemeenschap van de Alheilige Moeder Gods Gruzinskaja.
De Byzantijnse afscheidsdienst is gehouden op donderdag 15 juni in de R.K.-kerk, gelegen aan de Sniederslaan in Bladel.
De begrafenis vond plaats op de R.K.-begraafplaats St. Petrus Banden te ‘s-Gravenhage.

De heer Huub Vaessen, overleden dinsdag 6 juni 2017. Huub was lid van de Eindhovense gemeenschap van de Alheilige Moeder Gods Gruzinskaja en zanger bij het Slavisch Byzantijns Koor Eindhoven. Op 12 juni is in besloten kring afscheid van hem genomen.

De heer Johannes Martinus Maria Schothorst, overleden zaterdag 22 april 2017. Johan was jaren lid van de Utrechtse gemeenschap Wladimirskaja.
De uitvaartdienst is gehouden op vrijdag 28 april in de R.K. Parochiekerk Sint Petrus ‘banden te Driebergen-Rijsenburg, waarna Johan ten ruste is gelegd op het R.K. Kerkhof aan de Drieklinken.

Mevrouw Cornelia Johanna Maria Machielsen – Joye, overleden dinsdag 14 februari 2017. Zij was jaren lid van de Utrechtse gemeenschap Wladimirskaja.
De uitvaartdienst is gehouden op dinsdag 21 februari in de Mariakerk O.L. Vrouwe ten Hemelopneming aan de  Pastoor Boelenslaan te De Meern.
Aansluitend vond de begrafenis plaats op het kerkhof naast deze kerk.

De heer Joris Korst, overleden op maandag 30 januari 2017 in het Sint Antoniusziekenhuis in Leidserijn.
Hij was lid van de gemeenschap van Utrecht, bestuurslid ook; hij leverde een belangrijke bijdrage aan de website. Hij was een voorbeeld van diep doorleefd geloof.
De Byzantijnse Uitvaartviering werd gehouden op Vrijdag 3 februari in de St.Nicolaaskerk in Nieuwegein, waarna de crematie plaats vond in crematorium Domstede te Utrecht.

De heer Joop Simons overleden op dinsdag 17 januari 2017.
De crematieplechtigheid heeft plaats gehad op zaterdag 21 januari in crematorium Rijtackers te Eindhoven.

Er zullen weinig mensen in de Byzantijnse gemeenschappen zijn die Joop niet kennen. Hij was acoliet, lector en hypodiaken. Hij beschikte over grote kennis van de Byzantijnse liturgie en de Kerkslavisch taal. In de Eindhovense gemeenschap Gruzinskaja, in de Landelijke Instelling Pokrof en ook daarbuiten gold hij als een autoriteit.
Voor zijn vele verdiensten was hij drager van de pauselijke onderscheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’.
Daarnaast was hij erelid van de gemeenschap Gruzinskaja.
Eeuwige gedachtenis.

Mevrouw Tjikker Kreuger, koorlid van de gemeenschap van Eindhoven,  overleden op 4 januari 2017.
De begrafenis heeft plaats gevonden op dinsdag 10 januari op de natuurbegraafplaats te Heeze

Aanvullingen of wijzigingen gaarne doorgeven aan het secretariaat van Pokrof.